четвер, 15 березня 2018 р.

Маск заявив про готовність до польотів на Марс вже на початку 2019-го

На фестивалі South by Southwest засновник компаній SpaceX, Tesla та The Boring Company Ілон Маск заявив, що SpaceX готова у 2019 році почати перші польоти на Марс в обидві сторони.
Про це повідомляє CNN.
«Зараз ми будуємо перший міжпланетний корабель для польотів на Марс. Я думаю, ми зможемо зробити перші короткі для польотів в обидва напрямки в першій половині наступного року», — сказав Маск
Він додав, що колонізація Марсу становить величезну «підприємницьку вигоду»:


«Марсу знадобиться все, від ливарних заводів до лопатки для піци», — сказав Маск.

Читати далі
Керівник компанії SpaceX Ілон Маск анонсував випробування нового космічного корабля для польоту на Марс у першій половині наступного року. 
 Про це він заявив на щорічному ярмарку технологій SXSW в техаському місті Остін, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на  CNBC News. 
"Ми будуємо перший марсіанський або міжпланетний корабель, і я думаю, що він зможе здійснювати короткі польоти У першій половині наступного року", - сказав Маск, додавши при цьому, що "іноді" його плани й очікування трохи завищені.  
Ракетна система SpaceX Big Falcon Rocket (BFR), як очікується, зможе вивести в космос міжпланетний космічний корабель і буде придатна для повторного використання.  Зазначається, що політ коштуватиме менше, ніж початкові рейси ракети Falcon 1, які Маск оцінив у близько 5-6 мільйонів доларів. 
За словами винахідника, на цьому етапі з боку громадськості і бізнесменів їм необхідна "загальна підтримка, заохочення та доброзичливість". 
 "Я думаю, що коли ми її (ракету BFR - ред.) побудуємо, у нас буде доказ того, що інші компанії і країни можуть зробити те ж саме. Вони, звичайно, не думають, що це можливо, але якщо ми це зробимо, вони теж вступлять у гру", - наголосив Маск.  
Як зазначається, завданням SpaceX є відправлення вантажної місії на Марс до 2022 року. Метою SpaceX Ілон Маск вважає створення умов для розміщення на Марсі людської колонії.

Немає коментарів:

Дописати коментар